Manastirea Mihai Voda

Manastirea Turda

Manastirea Mihai Voda este de la an la an un loc tot mai important de pelerinaj pentru crestinii din intreaga tara, care vin atat sa se inchine asezamantului monahal ocrotit de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, cat si sa il comemoreze pe marele voievod Mihai Viteazul, a carui moarte a avut loc pe campia de la Turda, in anul 1601. Monumentul a fost ridicat in cinstea lui Mihai Viteazul, unde an de an, cadre militare si religioase oficiaza Parastasul pentru sufletul sau.

Manastirea Mihai Voda de la Turda, cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, a fost infiintata in anul 2002, dupa ce in luna august 2001, la ceremonia de comemorare a 400 de ani de la moartea voievodului Mihai Viteazul, la Turda, vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania a anuntat intentia ca locul martiriului sa nu fie marcat doar de un simplu monument, ci de o manastire, in care sa fie aduse neincetat rugaciuni si slujbe pentru pomenirea marelui voievod si a tuturor celor care, de-a lungul veacurilor, si-au dat prinosul de jertfa pentru libertatea, demnitatea si unitatea poporului roman.

Complexul monahal de la Turda cuprinde biserica manastirii, corpurile de chilii cu paraclis, fiind inconjurat de un zid de incinta, cu clopotnita la poarta. Biserica manastirii este impodobita cu pictura in tehnica al fresco.

Vezi si...

Comentarii nepermise