Cluj City

Orasul Cluj-Napoca

Orasul Cluj, Municipiul Cluj-Napoca, Cluj City

Cluj-Napoca este municipiul de resedinta al judetului Cluj. La recensamantul din 2011 era al doilea oras al Romaniei ca populatie. Pe plan geografic, se afla la distante aproximativ egale de Bucuresti, Budapesta si Belgrad. Situat pe valea raului Somesul Mic, orasul este considerat capitala neoficiala sau inima regiunii istorice Transilvania. Din 1790 pana in 1848 si din 1861 pana in 1867 a fost capitala oficiala a Marelui Principat al Transilvaniei.

Asezare geografica a orasului Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca este situat in zona centrala a Transilvaniei, avand o suprafata de 179,5 km2 Orasul este situat in zona de legatura dintre Muntii Apuseni, Podisul Somesan si Campia Transilvaniei. Se intinde pe vaile raurilor Somesul Mic si Nadas si prin anumite prelungiri, pe vaile secundare ale Popestiului, Chintaului, Borhanciului si Popii.

Spre sud-est, ocupa spatiul terasei superioare de pe versantul nordic al dealului Feleac, fiind inconjurat pe trei parti de dealuri si coline. La sud orasul este strajuit de dealul Feleac, cu altitudinea maxima de 825 m, in varful Magura Salicei. La est, in continuarea orasului, se intinde Campia Somesana, iar la nordul orasului se afla dealurile Clujului, cu piscuri ca varful Lombului, varful Dealul Melcului sau varful Techintau.

Infrastructura Judetului Cluj-Napoca

Municipiul este strabatut de 662 km de strazi, din care 443 km sunt echipate cu facilitati moderne (structura stradala, echipamente pentru servicii publice). Clujul este traversat de drumul european E60 (Bucuresti-Oradea-Budapesta-Viena), de drumul european E81 (Muncaci-Halmeu-Constanta) sau de DN1 (Bors-Bucuresti).

Populatia orasului Cluj-Napoca

Conform recensamantului efectuat in 2011, populatia municipiului Cluj-Napoca se ridica la 324.576 de locuitori, in crestere fata de recensamantul anterior din 2002, cand se inregistrasera 317.953 de locuitori.

Cu o populatie stabila inregistrata in 2011 la 324.576 de persoane, orasul este pe locul doi in tara dupa București.

myCLUJ.COM: Ghid Cluj Online

Ghid turistic Cluj

myCLUJ.COM este un ghid turistic online al orasului Cluj-Napoca si sursa de informare pentru vizitatorii orasului.

Ghid Cluj

Harta Cluj-Napoca

Cartierele Clujului

Vremea in Cluj-Napoca

Cluj, Romania Vremea pe 7 zile

Contact, Social Media

Contacteaza myCLUJ la adresa de e-mail cluj@mail.com sau completand acest formular. Atentie! Pentru a trimite mesaje prin intermediul formularului, trebuie sa fiti autentificati in contul Google. Este posibila trimiterea unui singur mesaj ca masura de protectie anti-spam. Toate cele 3 campuri sunt obligatorii (e-mail, nume si prenume, mesaj).