Muzeul De Arta

Muzeul De Arta din Cluj Napoca

Muzeul de Arta din Cluj-Napoca este adapostit intr-un important edificiu baroc din secolul al XVIII-lea, opera arhitectului german Johann Eberhard Blaumann, si poseda un patrimoniu deosebit de valoros de arta romaneasca si europeana: pictura, grafica si arta decorativa din secolele XV-XX.

Infiintat in anul 1951, muzeul a beneficiat, inca de la constituirea sa, de unele fonduri mai vechi: o mica parte din colectia de curiozitati, piese de mobilier si arta plastica europeana, provenind de la Muzeul Ardelean si mai ales colectia cunoscuta sub numele "Pinacoteca Virgil Cioflec".

Incepand cu anul 1951, Muzeul de Arta din Cluj gazduieste opere ale artistilor Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Dimitrie Paciurea, Theodor Pallady, Camil Ressu si Vasile Popescu, dispuse in peste 20 de incaperi. Expozitia de baza prezinta si lucrari ale unor artisti mai putin cunoscuti din Transilvania secolelor XVIII-XIX, respectiv o importanta colectie din lucrari de mare valoare apartinand scolii de pictura din Baia Mare.


Vezi si...

Comentarii nepermise