VADAuto

STATIE ITP CLUJ NAPOCA

Inspectia Tehnica Periodica, cunoscuta mai ales cu prescurtarea ITP, este o verificare tehnica a autovehiculului care atesta capacitatea acestuia de a participa in conditii de siguranta la trafic. Este evaluat atat gradul de siguranta pe care masina il poate oferi tuturor participantilor la trafic, cat si nivelul de poluare pe care il emite. De asemenea, in timpul procedurilor ITP este verificata categoria de folosinta a autoturismului.

Perioada la care trebuie realizat ITP-ul variaza in functie de mai multi factori. Printre acestia se numara vechimea automobilului, dar si tipul acestuia. Prin tip facem referire la numarul de locuri si la dimensiuni.

Cazul cel mai uzual este cel in care Inspectia Tehnica periodica se efectueaza o data la doi ani pentru fiecare autovehicul care are maximum 8 locuri (in afara de cel al soferului) si maximum 12 ani vechime. Indiferent de cat de des se specifica in lege ca trebuie realizat ITP-ul acea perioada trebuie respectata cu strictete in cazul in care nu dorim sa fim pusi in fata unei amenzi nu tocmai mici, si alte consecinte.

VAD Auto, Statie ITP CLUJ

Vezi si...

Comentarii nepermise