Spitalul Militar Dr. Constantin Papilian

Spitalul Militar de Urgență Dr.Constantin Papilian, Cluj-Napoca

Spitalul Clinic Militar de Urgenta "Dr. Constantin Papilian" Cluj-Napoca este unitatea sanitara cu paturi, in subordinea si administrarea Directiei Medicale a Ministerului Apararii, care acorda servicii medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate pe baza contractelor de furnizare incheiate cu CASAOPSNAJ.

Infiintarea Spitalului Militar de Urgenta "Dr. Constantin Papilian" Cluj-Napoca este legata de Marea Unire de la 1 Decembrie 1918; la doua luni de la acest eveniment se hotaraste de catre administratia romana din Cluj, prin Ordinul Consiliului Dirigent din data de 01.02.1919, preluarea de catre Garda Nationala Romana a Spitalului de Zona Interioara nr. 400 de la fosta armata austro-ungara.

Astazi, Spitalul Militar de Urgenta "Dr. Constantin Papilian" Cluj Napoca poarta numele ilustrului general medic Constantin Papilian, participant la campania armatei romane pe frontul de rasarit, in cadrul Regimentului 431 Vanatori de munte, dislocat in zona de operatiuni caucaziene. Din anul 2001 spitalul a fost declarat prin ordin comun al ministrului apararii si ministrului sanatatii publice, Spital Militar de Urgenta.

Spitalul asigura conditii de investigatii medicale, tratament, cazare, igiena alimentara si de prevenire a infectiilor nozocomiale, pentru toate categoriile de asigurati, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sanatatii publice.

Spitalul este organizat in sectii si compartimente cu paturi, laboratoare de analize medicale, imagistica - radiologie, compartiment de primire urgente, ambulatoriu de specialitate, compartimente tehnice, economice si administrative.


Vezi si...

Comentarii nepermise